Boekingen


Ik bezoek scholen, bibliotheken en boekwinkels om te vertellen over mijn boeken en ik heb een aantal workshops voor kinderen gemaakt waarbij we aan de slag gaan met verhalen verzinnen en je verbeelding gebruiken.

Ik geef ook lezingen en workshops aan studenten en volwassenen over het belang van lezen en over het bedenken van verhalen.

'Gewoon' voorlezen en signeren kan natuurlijk ook.

En als je iets anders voor ogen hebt hebt: mail gerust, ik ben voor een heleboel te porren.

Voor directe boekingen kun je contact opnemen met de Schrijverscentrale.


Films die nergens draaien
Aan de hand van mijn boek 'Films die nergens draaien' vertel ik hoe ik verhalen bedenk, waar ideeën vandaan komen en hoe je die heel voorzichtig moet uitgraven als een archeoloog. Kinderen leren dat verhalen overal zijn, en dat ze zelf eigenlijk iedere dag al verhalenvertellers zijn.

De kinderen gaan hierna zelf aan de slag met een verhaal en leren hoe je gevoelens als woede, blijdschap of verdriet kunt beschrijven op een manier die de lezer grijpt.

Ze leren hoe belangrijk het is om van alles fout te laten gaan in hun verhaal. En hoe je als schrijver natuurlijk wel moet kunnen zorgen dat het weer een beetje goedkomt...Het heelal verzin je zelf!
Omdat het heelal oneindig is, kun je altijd maar blijven doorreizen. En omdat je altijd maar kunt doorvliegen, zul je uiteindelijk iets tegenkomen. En omdat het echt nooit stopt, zul je ALLES wat je maar kunt bedenken een keer tegen komen - een planeet die zo klein is dat je hem per ongeluk kunt inademen, een sluipkuil van bakstenen, pretquarks, noem maar op. Dus om een echte encyclopedie van het heelal te maken, hoef je alleen maar je verbeelding te gebruiken. En dat is precies wat we gaan doen: Met behulp van de fantasie van de kinderen wordt het heelal in kaart gebracht.

Aan de hand van de boekenserie Billy Extra Plankgas, over een jongen die een bizarre ruimtereis maakt, leren de kinderen daarnaast allemaal praktische dingen – hoe je zonder ruimtepak in de ruimte kunt ademen, bijvoorbeeld. Maar ook waarom je nooit je nagels moet afkluiven, wat er in een warpkuil gebeurt en waarom er altijd files staan op sterrenwegen. En hoe je alle talen van het heelal kunt spreken. Superhandig dus. Zeker als je plannen hebt voor een ruimtereis.